1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya BRICS Enerji Birliği kurulmasını önerdi

Rusya BRICS Enerji Birliği kurulmasını önerdi

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS Enerji Birliği kurulmasını önerdi.Ufa'daki BRICS Zirvesi'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı...

Rusya BRICS Enerji Birliği kurulmasını önerdi

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS Enerji Birliği kurulmasını önerdi.

Ufa'daki BRICS Zirvesi'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dönem başkanlığı yaptığı grup dahilinde BRICS Enerji Birliği kurulmasını önerdi.

Putin, "İş çevrelerimizle görüşmeler yaptık ve 50 projenin yer aldığı bir yol haritası hazırlanmasını önerdik.Bu projeler arasında enerji birliği, uluslararası enerji araştırma merkezi ve döküm sanayi birliği kurulması öngörülüyor" dedi.

BREZİLYA  İLE NÜKLEER İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

Ayrıca Putin Zirvede Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile de bir araya gelerek nükleer enerjide işbirliği olanaklarını görüştü.

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Enerji işbirliği gelecek vaat ediyor. Rus enerji devi Gazprom ve Rus petrol şirketi Rosneft, Brezilya’da faaliyetlerini sürdürüyor. Rusya devlet nükleer enerji şirketi Rosatom’un da kısa zaman önce ülkemizde ofis açması, Rusya ile işbirliğimize barışçıl nükleer enerji kullanımı konusunda da yeni bir perspektif kazandıracak” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler