1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Çin ve Kazakistan doğal gaz yakıtında işbirliği yapacak

Rusya, Çin ve Kazakistan doğal gaz yakıtında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rus, Çin ve Kazak kamu doğal gaz şirketleri, Avrupa-Çin uluslararası ulaşım koridorunda doğal gaz dolum altyapısının geliştirilmesi...

Rusya, Çin ve Kazakistan doğal gaz yakıtında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rus, Çin ve Kazak kamu doğal gaz şirketleri, Avrupa-Çin uluslararası ulaşım koridorunda doğal gaz dolum altyapısının geliştirilmesi çerçevesinde doğal gaz yakıtlı araçlar konusunda işbirliği yapacaklar.

Gazprom, CNPC ve KazMunayGas 7. Uluslararası St. Petersburg Gaz Forumu’nda doğal gaz alanında uzun vadeli işbirliği için mutabakat zaptı imzaladı.

Anlaşma çerçevesinde taraflar doğal gaz yakıtlı araç pazarında uzun vadeli stratejik işbirliği yapacak. Ayrıca, Avrupa-Çin uluslararası ulaşım koridorunda doğal gaz dolum altyapısının geliştirilmesi konusunda da işbirliği ve çalışmalar yoğunlaştırılacak.

Mutabakat Zaptı, 2030 yılına kadar olan dönemde Rusya, Kazak ve Çin ulaşım rotalarında diğerlerinin yanı sıra potansiyel gazla çalışan kargo araçlarının sayısının ve bu araçlara yakıt ikmali için kullanılabilecek doğal gaz miktarının değerlendirilmesini de öngörüyor. Değerlendirmenin sonuçları, Avrupa-Çin uluslararası taşımacılık rotası boyunca doğal gaz dolum ağının geliştirilmesi için üçlü Yol Haritasının hazırlanması için temel alınacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler