1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya-Çin yeni gaz rotalarına koronavirüs engeli

Rusya-Çin yeni gaz rotalarına koronavirüs engeli

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, koronavirüs salgını nedeniyle Çin ile yeni doğalgaz rotaları görüşmelerini askıya aldı. 

Rusya-Çin yeni gaz rotalarına koronavirüs engeli

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, koronavirüs salgını nedeniyle Çin ile yeni doğalgaz rotaları görüşmelerini askıya aldı. 

Rusya’nın Çin doğalgaz pazarındaki pazar payını arttırma çalışmalarına Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını darbe vurdu. Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, koronavirüs salgını nedeniyle Çin ile yeni doğalgaz rotaları görüşmelerini askıya aldıklarını ancak yine de Çin doğalgaz pazarındaki pazar payını arttırmaya çalışacaklarını açıkladı. 

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Çin ile Çin'e gaz arzının 'batı yolu' ile ilgili müzakerelerini sürdürdüklerini ve boru hattının Moğolistan'a döşenmesi olasılığını değerlendirdiklerini açıklamıştı. Novak, "Projeye ilgi gösteren Moğolistan da dahil olmak üzere hattın farklı yolları tartışılıyor. Bu ülkenin topraklarında Rusya'dan Çin'e boru hattı gaz dağıtımının fizibilitesinin bir değerlendirmesi şu anda devam ediyor." demişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler