1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Çin’e doğal gaz ihracatını arttırdı

Rusya Çin’e doğal gaz ihracatını arttırdı

Rusya kamu enerji şirketi Gazprom'un Sibirya’nın Gücü 1 güzergahı üzerinden Çin’e yaptığı doğal gaz sevkiyatı yeni bir rekor kırdı.

Rusya Çin’e doğal gaz ihracatını arttırdı

Enerji Günlüğü - Rusya kamu enerji şirketi Gazprom'un Sibirya’nın Gücü 1 güzergahı üzerinden Çin’e yaptığı doğal gaz sevkiyatı yeni bir rekor kırdı.

Rusya devletine ait doğal gaz devi Gazprom'un Çin'e yaptığı doğal gaz sevkiyatı yeni bir rekor kırdı. Gazprom, Çin Ulusal Petrol Şirketi'nin (CNPC) 23 Kasım'da Sibirya'nın Gücü 1 (Power of Siberia 1) güzergahı üzerinden Gazprom'un sözleşme yükümlülüklerini bir kez daha aşan hacimler talep ettiğini açıkladı. Açıklamada, "Gazprom talep edilen tüm hacimleri tedarik etti ve Çin'e günlük gaz tedarikinde yeni bir rekor kırdı" denildi.

Gazprom ve CNPC geçtiğimiz ay, Sibirya'nın Gücü 1 üzerinden gaz tedarikine ilişkin sözleşmelerine 2023 yılına kadar ek teslimatlar öngören bir zeyilname imzalamış, ancak daha fazla ayrıntı vermemişti. 

Rusya gelecek yıl Çin'e 30 milyar metreküp gaz ihraç etmeyi ve daha sonra akışı yılda 38 milyar metreküp'e çıkarmayı hedefliyor. Gelecekteki Uzak Doğu rotası üzerinden yapılan ayrı sevkiyatların yılda 10 milyar metreküp daha ulaşması planlanıyor. Gazprom, yılda 50 milyar metreküp daha katkıda bulunabilecek olası bir Sibirya'nın Gücü 2 bağlantısı üzerinde görüşmelere devam ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler