1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya doğalgaz pazarını korumada kararlı

Rusya doğalgaz pazarını korumada kararlı

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatının kendi pazarları olduğunu ve bunu koruyacaklarını söyledi.Rusya...

Rusya doğalgaz pazarını korumada kararlı

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatının kendi pazarları olduğunu ve bunu koruyacaklarını söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rus gazının satın alınmasının ve gazın yer altı gaz rezervuarlarında depolanmasının dolaylı olarak Avrupa'ya güvenli gaz sevkiyatı yapmak anlamına geldiğini belirterek, bunun kendi pazarları olduğunu ve koruyacaklarını söyledi.

Ukrayna'nın tüketimi azaltmasına rağmen Rus gazı olmadan idare edemeyeceğini vurgulayan Novak, "Ukrayna ekonomisi Rus gazı olmadan idare edemez" dedi.

Novak, "Rus gazının satın alınması ve gazın yer altı gaz rezervuarlarında depolanması dolaylı olarak Avrupa'ya güvenli gaz sevkiyatı yapmak anlamına geliyor. Bu bizim pazarımız ve bunu koruyacağız. Kış döneminde bu pazarın güvenli gaz alması için şimdi yaz döneminde depolanması gerek. Kış mevsiminin düzgün geçmesi için Ukrayna'nın 18-20 milyar metreküp gaza ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

AZALMA ILIK GEÇEN KIŞ NEDENİYLE

Rus gazının Ukrayna'ya ithalatının azalmasının ılık geçen kış sezonundan kaynaklandığını belirten Novak, "Kış daha soğuk geçseydi tüketim artardı. Bir sonraki senenin nasıl geçeceğine bakacağız" ifadesini kullandı.

2014 yılında Ukrayna Rusya'dan gaz ithalatını 1,8 kat azaltarak 14,5 milyar metreküpe düşürdü. Bunun aksine Ukrayna Avrupa'dan ithalatı %59 oranında artırdı ve 5,1 milyar metreküp gaz satın aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler