1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya düşük petrol fiyatlarında ulusal refah fonuna güveniyor

Rusya düşük petrol fiyatlarında ulusal refah fonuna güveniyor

Rusya, petrol fiyatlarının uzun süre düşük kalması halinde, makroekonomik istikrarı sağlamak için Ulusal Refah Fonu’na başvurabileceğini açıkladı.

Rusya düşük petrol fiyatlarında ulusal refah fonuna güveniyor

Enerji Günlüğü - Rusya, petrol fiyatlarının uzun süre düşük kalması halinde, makroekonomik istikrarı sağlamak için Ulusal Refah Fonu’na başvurabileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan ile Rusya arasında petrol fiyatı savaşında Rusya refah fonu kozunu ortaya koydu. Rusya Maliye Bakanlığı, haftaya Cuma gününe göre yüzde 30 oranında düşüşle başlayan petrol fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Rusya Ulusal Refah Fonu’nun 1 Mart 2020 tarihi itibariyle 150 milyar dolar ile GSMH’nın yüzde 9,2’si seviyesinde olduğu belirtilerek, petrol fiyatlarının uzun süre düşük kalması halinde, makroekonomik istikrarı sağlamak için Ulusal Refah Fonu’na başvurabilecekleri ifade edildi. Bakanlık bu durumda Rusya’nın 25-30 dolar fiyat aralığındaki petrol varil fiyatına 6 ila 10 yıl arasında dayanabileceğini kaydetti. 

Öte yandan Bloomberg’in haberine göre, Rus kamu petrol şirketi Rosneft’de Nisan ayı sonrası petrol üretimini arttırmaya hazırlanıyor. 

OPEC  istediği üretim kesintisini yapma konusunda son olarak Rusya’yı ikna edemedi. Bunun üzerine Suudi Arabistan petrol ihracatında fiyat indirimine gitti ve üretimini de artıracağı iddia edildi. Tüm bu gelişmelerin ardından Brent petrol fiyatı bugün yüzde 30 düşerek 31.7 dolara çakıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler