1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ekonomisi petrol fiyatlarına bağlı olmamalı

Rusya ekonomisi petrol fiyatlarına bağlı olmamalı

Enerji Günlüğü - Rusya Federasyonu eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, Rusya ekonomisindeki denizaşırı varlıkların önüne geçilmesi için ülke ekonomisinin...

Rusya ekonomisi petrol fiyatlarına bağlı olmamalı

Enerji Günlüğü - Rusya Federasyonu eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, Rusya ekonomisindeki denizaşırı varlıkların önüne geçilmesi için ülke ekonomisinin petrole olan bağımlılığı azaltması gerektiğini belirtti. Kudrin, Praym ajansa yaptığı açıklamada, Rusya borsası ve rubledeki değişkenliğin insanları kendi varlıklarını denizaşırı bankalara taşımaya zorladığını söyledi. Kudrin, “Herkes çok iyi biliyor ki Rusya varlıkları elinde tutmak istiyorsa ekonominin petrol fiyatlarına bağlı olarak gelişmesini en aza indirmelidir” dedi.

Kudrin, “Varlıkların denizaşırı hesaplara taşınmasının bir başka nedeni de yatırım ikliminin çok iyi olmasıdır. Bunun dışında vergi oranları, yasama alanları, idari prosedürlerdeki kolaylıklar, yargı sistemi, yüklü miktarda kredi çekme olanağı varlıkların ülke dışına çıkmasına iten sebeplerdendir” diye konuştu. Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı da vergi politikalarında yenilikler yapılacağı açıklamıştı. Bakanlık, Rus şirketlerinin yurtdışındaki şubelerinin gelirlerini de vergi matrahına ekleyerek ülkeden varlıkların çıkışını engellemeyi düşünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler