1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya, hidrojen depolama için silindir geliştirdi

Rusya, hidrojen depolama için silindir geliştirdi

Rosatom, hidrojen depolaması ve taşıması için ultra yüksek basınçlı metal-kompozit silindir geliştirdi. 50 litrelik prototip silindir, döngüsel yüklere karşı dayanıklı.

Rusya, hidrojen depolama için silindir geliştirdi

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Yakıt Bölümü’ne ait bir sanayi sitesi şirketi olan NPO Centrotech’den uzmanlar, 700 atmosfer (68,9 megapaskal) çalışma basıncına sahip, hidrojenin depolanması ve taşınması için çeşitli hacimlerde metal kompozit silindir prototipleri geliştirdi, üretti ve başarıyla test etti.

Ultra yüksek basınçlı metal kompozit silindirler listesinde 50 litre hacimli hidrojen depolamaya ve taşımaya yönelik bir prototip silindir de yer alıyor. Bu benzersiz silindir, Rosatom’un Kompozit Bölümü bünyesindeki şirketler tarafından üretilen malzeme ve bileşenlerden oluşuyor. Silindir, alüminyum alaşımdan yapılmış ve özel olarak tasarlanmış bir astara (iç sızdırmazlık katmanı) ve Rosatom Kompozit Bölümü’ne bağlı şirketlerin seri üretimini yaptığı karbon fiberden yapılmış takviye bobinine sahip.

SİLİNDİR DÖNGÜSEL YÜKLERE KARŞI DAYANIKLI

50 litrelik prototip metal-kompozit silindirin testi silindirin, 700 standart atmosfer çalışma basıncına sahip bir silindir için tüm zorunlu gereklilikleri karşıladığını doğruladı. Test sırasında prototip, gerekli mukavemet marjını gösterdi (2.4'lük bir güvence faktörü ile maksimum yüklere dayandı) ve döngüsel yüklere karşı dayanıklı olduğunu ispatladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler