1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya Hindistan’a 12 nükleer reaktör kuracak

Rusya Hindistan’a 12 nükleer reaktör kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Hindistan, Rosatom'un Hindistan'a gelecek 20 yılda 12 nükleer reaktör sağlamasını öngören anlaşma imzaladılar.Rosatom Başkanı...

Rusya Hindistan’a 12 nükleer reaktör kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Hindistan, Rosatom'un Hindistan'a gelecek 20 yılda 12 nükleer reaktör sağlamasını öngören anlaşma imzaladılar.

Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko, Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin’in Hindistan temasları çerçevesinde Yeni Delhi'de imzalanan anlaşma ile Rosatom’un 20 yıl içinde Hindistan’a 12 adet nükleer reaktör inşa edeceğini söyledi.

Basına değerlendirmede bulunan Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko, aynı zamanda Kudankulum Nükleer Santrali’nin üçüncü ve dördüncü reaktörlerinin yapımı ile ilgili anlaşmayı imzaladıklarını, 2016 başında inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi. Santralin 7 yıl içinde aktif hale gelmesi planlanıyor.

Rus nükleer enerji şirketi Rosatom’un önümüzdeki 10 yıl içinde portföyü de 100 milyar doları aştı. Salı günü Macaristan’la nükleer santral kurulması yönünde anlaşma imzaladıklarını belirten Kiriyenko, bu yıl içinde 5 milyar dolarlık iş teslim ettiklerini belirtti.

Toplamda 27 reaktör portföyleri olduğunu kaydeden Kiriyenko, her bir reaktörün ortalama fiyatının 5 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Rosatom, Mersin Akkuyu’ya da 20 milyar dolar değerinde 4 reaktör inşa edecek. ÇED raporu onaylanan proje ilgili inşaat çalışmalarını 2015?de başlaması bekleniyor.

Rusya, Türkiye’nin dışında Çin, Hindistan, Taylan, Vietnam, Endonezya ve Kuzey Afrika ülkelerinde nükleer santraller inşa edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler