1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ile Bakü`de enerji görüşmesi

Rusya ile Bakü`de enerji görüşmesi

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakü'de enerji anlaşmalarını ele aldı.Kremlin Sözcüsü...

Rusya ile Bakü`de enerji görüşmesi

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakü'de enerji anlaşmalarını ele aldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali inşası dahil olmak üzere iki ülke arasındaki enerji anlaşmalarını konuştuklarını açıkladı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklama yapan Peskov, "İki lider görüşmede, Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasını değerlendirdi ve proje kapsamında ortaya çıkan sorunları ele aldı. Akkuyu'daki sorunlar, büyük inşaat projelerinde yaşanan teknik konuları içeriyor. Ayrıca enerji kapsamındaki çeşitli büyük projeler de gündeme geldi. Türk Akımı ile birlikte mevcut doğalgaz boru hatlarındaki durum hakkında da fikir alışverişi yapıldı" ifadelerini kullandı.

Rus sözcü, liderlerin Ukrayna krizi dahil olmak üzere uluslararası arenadaki güncel sorunları konuştuğunu da bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler