1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ile buzlar eriyor

Rusya ile buzlar eriyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik yaptırımları adım adım kaldıracaklarını ve enerji projelerini hayata geçirmek...

Rusya ile buzlar eriyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik yaptırımları adım adım kaldıracaklarını ve enerji projelerini hayata geçirmek için somut adımlar atmak gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın St. Peterburg kentinde biraraya gelmeleri ardından gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında buzların erimeye başladığı mesajlar öne çıktı. Ticari işbirliğinde en önemli noktayı enerji projelerinin tuttuğunu kaydeden Putin, bu enerji projelerini hayata geçirmek için somut adımlar atmak gerektiğini ifade etti. 

"Türkiye ve Rusya'nın önceliği, ilişkileri kriz öncesi seviyeye döndürmek" diyen Putin, Türkiye'ye yönelik yaptırımları adım adım kaldıracaklarını ve iki ülkenin karma komisyonlarının görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti. Putin, hükümetler arasında orta vadeli bir program gerçekleştirilmesi kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

TÜRK AKIMI EN KISA ZAMANDA HAYATA GEÇEBİLİR

Türk akımı inşaatları ve nükleer enerji konularında Türkiye'nin üzerine düşenleri yaptığını kaydeden Putin, "Türk akımını alternatif olarak düşünmedik. İşbirliğimizi hem Türkiye ile hem de Avrupa ile geliştirmek istiyoruz. Bugün de yine bu minvalde konuştuk. Türk Akımı en kısa zamanda hayata geçirilebilir. Avrupa ülkeleriyle görüşülmesi gerekiyor. Bunun için bütün taraflarıyla bir anlaşmaya varılması gerekiyor. İzinlere gelecek olursak Türk tarafının hakkını yememek lazım. İzinlerle ilgili konuda somut adımlar attılar. İlaveten görüşülmesi gereken konular yine var." dedi.

TÜRK AKIMINDA İKİ HAT OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türk Akımı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk Akımı'nın gelişinde iki hat olacak bu hatların birinde Türkiye istifade edecek. Bir diğerinde de  Avrupa istifade alacak." dedi. 

Erdoğan ayrıca, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde kararların süratle alınacağını kaydederek, santralin teşvik yasasından yararlanacağını ve projenin stratejik yatırım seviyesine çekileceğini de vurguladı. 

Erdoğan: Türk Akımı ve Akkuyu NGS hız kazanacak

Önceki ve Sonraki Haberler