1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ile Çin doğalgaz boru hattını görüştü

Rusya ile Çin doğalgaz boru hattını görüştü

Enerji Günlüğü – Rusya ve Çin yapımı süren Yakutia–Khabarovsk–Vladivostok Boru hattı için görüşmelerini sürdürüyor.Gazprom başkanı Alexey...

Rusya ile Çin doğalgaz boru hattını görüştü

Enerji Günlüğü – Rusya ve Çin yapımı süren Yakutia–Khabarovsk–Vladivostok Boru hattı için görüşmelerini sürdürüyor.

Gazprom başkanı Alexey Miller, Çin’in Rusya tam yetkili Büyükelçisi Li Hui ile bir araya gelerek Rusya-Çin doğalgaz boru hattı konusunu görüştü.

Gazprom tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, tarafların stratejik işbirliği konularını Rus doğalgazını Çin’e taşıyacak olan hatta özel bir vurgu yaparak ele aldıkları belirtildi.

Mayıs ayında Gazprom Çin Ulusal Petrol Birliği ile 30 yıllık bir sözleşme imzalamıştı.Sibirya’nın Gücü olarak da bilinen Yakutia–Khabarovsk–Vladivostok Boru Hattı Projesi ile her yıl Çin’e 38 milyar metreküp doğalgaz taşınacak.

Projenin diğer Rus şirketlerini de olumlu etkilemesi bekleniyor. Örneğin, TMK şirketi Salı günü yayınladığı raporda 2014’ün ikinci yarısında gelirlerinde bir artış beklediğini açıkladı.

Projenin 2019 yılında tamamlanması ve Sibirya’nın doğusundan Primorsky Krai’ye ve Uzak Doğu ülkelerine doğalgaz taşıması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler