1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, İngiltere sularındaki çalışmalarından çıkacak

Rusya, İngiltere sularındaki çalışmalarından çıkacak

Rus doğal gaz devi Gazprom, Kuzey Denizi'ndeki varlıklarını 344 milyon euro başlangıç fiyatıyla satmak için Haziran ayında ihale düzenleyecek.

Rusya, İngiltere sularındaki çalışmalarından çıkacak

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz devi Gazprom, Kuzey Denizi'ndeki varlıklarını 344 milyon euro başlangıç fiyatıyla satmayı planladığını ve satış için rekabetçi bir ihale süreci başlattığını açıkladı.

Açıklamaya göre, yüzde 50 hissesine sahip olduğu Alman petrol ve gaz şirketi Wintershall Dea ile ortak girişimi Wintershall Noordzee BV (WINZ) projesindeki varlıklarını satmayı planlıyor. 

Yine, bağlı kuruluşu Gazprom International UK Limited’in %100'ünü satmayı da planlıyor. Satışa sunulan Gazprom International UK Limited, Kuzey Denizi'nin Hollanda kıyısından yaklaşık 200 kilometre uzakta, Britanya karasularında bulunan Sillimanit yatağının geliştirilmesine özsermaye esasına göre katılıyor. Satış işlemi aynı zamanda Wingate sahasını geliştirecek konsorsiyumun hissedarı olan Gazprom UK Resources'ın sahibi olan Gazprom UK Limited'in %100 hissesinin satışını da içeriyor.

İHALE 6 HAZİRAN’DA YAPILACAK

PJSC Gazprom'un bir parçası olan Gazprom International Limited, Kuzey Denizi'ndeki varlıklarını satmak için Gazprombank'ın elektronik ticaret platformunda bir ihale düzenlenecek. İhaleye katılım için başvurular 1 Mart'tan itibaren yapılabilecek olup, ihale ve kazanan 6 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler