1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya-İran enerji ilişkilerinde büyük adım

Rusya-İran enerji ilişkilerinde büyük adım

Enerji Günlüğü - İran ve Rusya, yeni elektrik santrallerin inşası, elektrik ağının senkronize edilmesi konusunda adım atmaya hazırlanıyor.İran Enerji...

Rusya-İran enerji ilişkilerinde büyük adım

Enerji Günlüğü - İran ve Rusya, yeni elektrik santrallerin inşası, elektrik ağının senkronize edilmesi konusunda adım atmaya hazırlanıyor.

İran Enerji Bakanı Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Anatoly Tikhanov ile yaptığı görüşmede elektrik sektöründe iki ve su alanında bir proje hakkında görüşmeler yapılarak anlaşmalara varıldığını, Rusya, Azerbaycan ve İran'ın elektrik ağlarının senkronize edilmesi projesinin de teknik ayrıntılarının belirlendiğini ve yakın zamanda sonuçlanacağını söyledi.

Rusya, Azerbaycan ve İran'ın elektrik ağlarının senkronize edilmesi projesinin iki ülke arasındaki enerji ilişkilerinin gelişmesi için büyük bir adım olduğunu kaydeden Felahetiyan, söz konusu projenin ekonomik avantajlarının yanı sıra, İran ve Rusya için stratejik bir anlaşma olduğunun altını çizdi.

Felahetiyan ayrıca varılan anlaşmaların, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Pazartesi İran'ı ziyareti çerçevesinde imzalanacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler