1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya kömür madenlerini Çinli şirketlere açıyor

Rusya kömür madenlerini Çinli şirketlere açıyor

Enerji Günlüğü - Rusya yönetimi, Çin’in en büyük kömür üreticileri olan ChinaCoal ve Shenhua şirketlerine ülkedeki büyük kömür madenlerini açmaya...

Rusya kömür madenlerini Çinli şirketlere açıyor

Enerji Günlüğü - Rusya yönetimi, Çin’in en büyük kömür üreticileri olan ChinaCoal ve Shenhua şirketlerine ülkedeki büyük kömür madenlerini açmaya hazır.
Rusya’nın saygın gazetelerinden Kommersant, Rusya Enerji Bakanlığı ile Çin Devlet Enerji İdaresi arasında imzalanan, kömür sektöründe Rus-Çin işbirliğinin “yol haritasını” yayınladı. Belgeden Çinli şirketlerin Evraz, Karakan Invest ve Rostopprom şirketleriyle birlikte Rusya’da üç büyük kömür madeninin işletmesinde yer alacağı anlaşılıyor.
Rus madencilik şirketi Evraz Group, ChinaCoal ile birlikte Tuva bölgesinde yılda 7 milyon ton kok kömürü üretim kapasiteli Mejegey madenini geliştirecek. Projenin tutarı 1,79 milyar dolar olarak hesaplanıyor.
Çin’in en büyük kömür şirketi Shenhua ise Rus devlet enerji şirketi Rostopprom ile birlikte Gerbikan-Ogocin kömür madenini geliştirmeyi planlıyor. Madende 1,6 milyar ton enerji kömürü olduğu tahmin ediliyor; projenin toplam tutarı ise 5 milyar dolar olarak hesaplanıyor.
Rusya’da ChinaCoal ve Karakan Invest şirketlerinin ortak geliştirmesi planladıkları üçüncü maden ise Batı Sibirya’daki Karakan kömür madeni. Madendeki enerji kömürü stoku 305 milyon ton, tahmin edilen kaynak ise 800 milyon ton.

Önceki ve Sonraki Haberler