1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya, Küba kıyılarında gaz ve petrol çıkaracak

Rusya, Küba kıyılarında gaz ve petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Rusya'nın yurtdışı projelerinde görev alan devlet şirketi Zarubejneft, Küba'nın kıta sahanlığındaki hidrokarbon yataklarında arama...

Rusya, Küba kıyılarında gaz ve petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Rusya'nın yurtdışı projelerinde görev alan devlet şirketi Zarubejneft, Küba'nın kıta sahanlığındaki hidrokarbon yataklarında arama ve üretim yapacak.
Küba Cumhuriyetine resmi ziyaretle bulunan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya’nın yakın gelecekte Küba kıta sahanlığında yer alan hidrokarbon sahalarının geliştirilmesine katılmak istediğini duyurdu. Küba’nın başkenti Havana’da gerçekleşen Otuzuncu Uluslararası Fuara katılan Rus heyetinin başındaki Mansurov, enerji sektörünün ve özellikle petrol sahaları geliştirme çalışmalarının Rusya ve Küba arasındaki işbirliğinin önceliklerinden biri olduğunu vurguladı. Bu arada Rusya’nın birçok yurtdışı projesinde yer alan Rus devlet petrol şirketi Zarubejneft’in, Küba kıta sahanlığının sismik araştırmaların tamamlandığı L sahasında üretime geçmeye hazır olduğu bildirildi. Rus şirket Mart ayında Küba’nın Boka de Haruco sahasındaki bir projede de yer alacak.
Erkan Özdemir

Önceki ve Sonraki Haberler