1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya küresel LNG pazar payını arttıracak

Rusya küresel LNG pazar payını arttıracak

Rusya, 2030 yılına kadar sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimini üç kat arttırarak 110 milyon tona çıkaracak. Bu artışın mevcut ve planlanan yatırımlarla güvenceye alındığı kaydediliyor.

Rusya küresel LNG pazar payını arttıracak

Enerji Günlüğü - Rusya, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimini 2030 yılına kadar yılda 110 milyon tona çıkarmayı planlıyor. Rusya 2023 yılında 33 milyon ton LNG üretti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya'nın küresel LNG pazarındaki konumunu güçlendirmeyi ve gaz arzını çeşitlendirmeyi amaçlayan iddialı hedefini açıkladı. Rus haber ajansı Tass'ın haberine göre Rusya, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimini 2023'teki 33 milyon tondan 2030 yılına kadar 110 milyon tona artırmayı planlıyor.

Novak'a göre, üretimdeki büyük artış Rusya'nın önemli LNG üretim bölgelerine dağıtılacak. Rusya bu üretim artışının halihazırda devam eden veya yapım aşamasında olan projelerle güvence altına alındığı belirtiliyor.

KÜRESEL LNG PAZARINDA %20 PAY HEDEFLENİYOR

Bu genişlemenin stratejik öneminin altını çizen Novak, Rusya'nın küresel LNG pazarının en az %15-20'sini ele geçirmeyi hedeflediğini, bunun şu anki %8'lik payından önemli bir sıçrama olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler