1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya: Kuzey Akım-2`nin iptali kendi ayağına sıkmaktır

Rusya: Kuzey Akım-2`nin iptali kendi ayağına sıkmaktır

Enerji Günlüğü - Rusya Ekonmik Kalkınma Bakanı Alexei Ulyukayev, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesini iptal etmenin kendi ayağına sıkmak olduğunu...

Rusya: Kuzey Akım-2`nin iptali kendi ayağına sıkmaktır

Enerji Günlüğü - Rusya Ekonmik Kalkınma Bakanı Alexei Ulyukayev, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesini iptal etmenin kendi ayağına sıkmak olduğunu söyledi.

Rusya Ekonmik Kalkınma Bakanı Alexei Ulyukayev dün yaptığı açıklamada, Rus doğalgazını Ukrayna'yı by-pass ederek Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin iptal edilmesi halinde bunun kendi ayağına sıkmak olacağını ifade etti.

Ulyukayev, "Kuzel Akım 2'nin uygulamaya geçirilememesi bu projeyi gerçekleştirmek isteyenler açısından ayaklarına sıkmak olur. Bu proje Avrupa'nın enerji dengesi, arz güvenliği hakkında, bunlar en önemli konular" dedi.

Rus doğalgaz devi Gazprom, anlaşmazlık yaşadığı Ukrayna'yı by-pass edecek ve Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak proje için Eylül ayında Avrupalı ortakları E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile ortaklık anlaşması imzalamıştı.

Kuzey Akım II çerçevesinde, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi altından toplam 55 milyar metreküp kapasiteli iki ayrı deniz boru hattının yapımı öngörülüyor. AB ise iki hafta önce projeye ilişkinbir grup AB üyesi ülkeden gelen itiraz nedeniyle Kuzey Akım-2 projesini yasal ve teknik incelemeye aldı.


SLOVAKYA: KUZEY AKIM-2 PROJESİ İHANETTİR

AB KUZEY AKIM-2'Yİ İNCELİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler