1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya LNG ihracatını liberalleştiriyor

Rusya LNG ihracatını liberalleştiriyor

Enerji Günlüğü – Rusya LNG ihracatını liberalleştiren yasayı önümüzdeki yılın başına kadar yürürlüğe koymayı planlıyor. Yasanın önümüzdeki...

Rusya LNG ihracatını liberalleştiriyor

Enerji Günlüğü – Rusya LNG ihracatını liberalleştiren yasayı önümüzdeki yılın başına kadar yürürlüğe koymayı planlıyor. Yasanın önümüzdeki hafta parlamentoda kabul edilmesi bekleniyor.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak Dünya Enerji Kongresi’nde Çarşamba günü yaptığı konuşmada, Rusya’nın üç aydan daha kısa bir süre içinde sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatını liberalleştireceğini söyledi.

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yasanın yürürlükte olmasını beklediklerini ifade eden Novak, “ Çalışma kabinedeki bütün bakanlar tarafından yürütüldü ve üzerinde anlaşma sağlandı. Yakın zamanda da Rusya Federasyonu Parlamentosu Duma’nın onayına sunulacak” dedi.

ARTAN REKABET GAZPROM İLE CNPC ARASINDA İMZALANACAK ANLAŞMA İLE DENGELENEBİLİR

Artan uluslararası piyasalardaki rekabet yılsonuna kadar yapılması planlanan Gazprom ile Çin Ulusal Petroleum Corp ( CNPC)arasındaki anlaşma ile dengelenebilir.

Başbakan Putin LNG ihracatının liberalleştirilmesi önerisini onaylamış durumda. Putin aynı zamanda medyaya Rusya’nın gaz boru hattıyla Çin’e gaz tedarik etme ilgisini belirtmişti. Bunun Gazprom tarafından kontrolü devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler