1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol ihracatında artış bekliyor

Rusya petrol ihracatında artış bekliyor

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya’nın petrol ihracat limanlarının kapasitelerini büyütmeyi değerlendirdiklerini açıkladı. 

Rusya petrol ihracatında artış bekliyor

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya’nın petrol üretiminin Mayıs ayında artmasını beklediklerini kaydetti.

Ukrayna işgali nedeniyle Avrupa ve diğer bazı ülkelerin petrol ambargosu ile karşı karşıya olan Rusya, petrolü için yeni pazarlar bulma çabası içinde. Rusya Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya’nın ham petrolünün yeni alıcılarının sayısının arttığını ve Asya-Pasifik pazarlarına yönelik ihracatlarını artırdıklarını belirterek, petrol üretiminin Mayıs ayında artmasını beklediklerini ifade etti. Novak, lojistik sorunları nedeniyle Nisan ayında petrol üretiminin Mart ayına göre yüzde 4 ila 5 azalmasını beklediklerini açıklamıştı.

ÇİN’E GİDEN HATTIN KAPASİTESİ ARTTIRILACAK

Rusya’nın petrol ihracat limanlarının kapasitelerini büyütmeyi değerlendirdiklerini kaydeden Novak, “Rusya, Doğu Sibirya-Pasifik Okyanusu Petrol Boru Hattının kapasitesini arttırmayı değerlendiriyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler