1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya: Petrol taşımada rota değişikliği yok

Rusya: Petrol taşımada rota değişikliği yok

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, “15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türkiye'nin durumunu izlemeye devam ediyoruz" dedi. Özellikle...

Rusya: Petrol taşımada rota değişikliği yok

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, “15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türkiye'nin durumunu izlemeye devam ediyoruz" dedi. 

Özellikle doğalgazda Türkiye’nin en önemli enerji tedarikçisi konumundaki Rusya’nın Enerji Bakanı Aleksander Novak, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sırasında kapanan Boğazların yeniden trafiğe açılmasının ardından bir değerlendirmede bulundu. 

Türkiye'nin Boğazları trafiğe açtığına vurgu yapan Novak, petrol sevkiyatında bir rota değişikliğine ihtiyaç duyulmadığını belirtti. Novak, Türkiye’deki durumu izlemeye devam ettiklerini de ekledi. 

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminden sonra İstanbul Boğazı, güvenlik nedeniyle tankerlerin geçişine kapatılmıştı. Daha sonra yapılan açıklamayla yük gemilerinin transit geçiş hareketlerinin normal programa döndüğü duyurulmuştu. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler