1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol üretimini artıracak

Rusya petrol üretimini artıracak

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarının biraz da olsa toparlanmaya başladığı bugünlerde Rusya petrol üretimini önümüzdeki yıl artıracağını açıkladı.Rusya...

Rusya petrol üretimini artıracak

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatlarının biraz da olsa toparlanmaya başladığı bugünlerde Rusya petrol üretimini önümüzdeki yıl artıracağını açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, 2018 yılında petrol üretimini artıracaklarını bildirdi. Novak, OPEC önderliğindeki global arz kısıntısı anlaşmasının Mart 2018 sonrasında uzatılması yönünde bir karar alınmaması halinde, Rusya'nın 2018 yılında toplam petrol üretimini 3,5-4,0 milyon ton artıracağını söyledi.

Novak, "2018 yılında petrol üretiminin 2017'ye göre küçük bir büyüme göstereceğini tahmin ediyoruz. Ancak bu arz kısıntı anlaşasının uzatılıp uzatılmaması konusunda OPEC üyesi ülkelerle birlikte ne karar alacağımıza bağlı" diye konuştu. Novak ayrıca, Rusya'nın varil başına ortalama üretim maliyetinin 10-15 dolar aralığında değiştiğini de ifade etti. 

Rusya bu yıl petrol üretiminin 547 milyon ton olmasını ve 2018'de de bu rakama yakın bir üretim gerçekleşmesini bekliyor.
Önceki ve Sonraki Haberler