1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol ve gaz stokları ile ilgili bilgileri gizleyecek

Rusya petrol ve gaz stokları ile ilgili bilgileri gizleyecek

Enerji Günlüğü - Rusya Güvenlik Konseyi Çevre Güvenliği Kurulu petrol ve gaz stokları ile ilgili bilgileri korumak için maden rezervleri stok denetimi...

Rusya petrol ve gaz stokları ile ilgili bilgileri gizleyecek

Enerji Günlüğü - Rusya Güvenlik Konseyi Çevre Güvenliği Kurulu petrol ve gaz stokları ile ilgili bilgileri korumak için maden rezervleri stok denetimi alanında ulusal bir sistemin oluşturulması talimatını verdi.

Rusya'nın Sesi'nde yer alan ve İzvestiya gazetesinin 13 Ağustos Çarşamba günü yayınladığı habere göre, Rusya Güvenlik Konseyi Çevre Güvenliği Kurulu özel bir oturumunda ilgili kurumlara diğer ülkelere jeolojik bilgilerin verilmesini önleyici tedbirler alınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmesi talimatı verdi.

Rusya Hükümeti özellikle Amerikan şirketlerine petrol ve gaz stokları ile ilgili bilgileri vermeyi yasaklamayı düşünüyor.

Oturumda yayınlanan materyallere göre şu an jeoloji denetim alanındaki Miller & Lents ve DeGolyer & MacNaughton gibi iki büyük Amerikan şirketi Rusya’nın maden kaynakları tabanı hakkındaki bilgilere sahip bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler