1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol vergilerini arttırmayı değerlendiriyor

Rusya petrol vergilerini arttırmayı değerlendiriyor

Rusya, düşen petrol gelirlerini arttırmak amacıyla vergi yasasını değiştirerek iki yılda gelirini 1,93 milyar dolar arttırmayı planlıyor.

Rusya petrol vergilerini arttırmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Rusya, düşen petrol gelirlerini arttırmak amacıyla vergi yasasını değiştirerek iki yılda gelirini 1,93 milyar dolar arttırmayı planlıyor.

Rusya Maliye Bakanlığı internet sitesinde yer alan belgelere göre, Bakanlık petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya’nın ana gelir akışı olan petrol gelirlerini azaltması nedeniyle vergi yasasını ve bir yıldır deneysel olarak uygulanmakta olan kâra dayalı vergi sistemini değiştirerek daha fazla gelir elde etmek istiyor. Bu şekilde Bakanlık önümüzdeki iki yıl içinde petrol endüstrisinden alınan vergi gelirlerini 1,93 milyar dolar (143 milyar Rusya rublesi) artırmayı hedefliyor.

Rus Kommersant gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, önerinin yasalaşması halinde Gazprom Neft ve Rosneft büyük bir kayıpla karşı karşıya kalacak. 

Kâra dayalı verginin, Rusya bütçesinin 2,9 milyar dolara (213 milyar ruble) ulaşamamasına neden olduğu kaydediliyor. Dünya Bankası verilerine göre petrol fiyatlarındaki düşüş ve koronavirüs krizi ardından Rusya ekonomisinin bu yıl yüzde 6 küçülerek son 11 yılın en kötü günlerini yaşaması bekleniyor.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler