1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya sıkıntıya girse de Akkuyu sürer

Rusya sıkıntıya girse de Akkuyu sürer

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya'da yaşanan ekonomik sıkıntının, Mersin Akkuyu'daki nükleer santral projesinin hayata geçirilişini...

Rusya sıkıntıya girse de Akkuyu sürer

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya'da yaşanan ekonomik sıkıntının, Mersin Akkuyu'daki nükleer santral projesinin hayata geçirilişini engellemeyeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Akkuyu Nükleer Santrali için kurulacak limanın Rusya'daki ekonomik sıkıntı nedeniyle yapılamayacağına yönelik iddiaların sorulması üzerine Bakan Yıldız, "Bu tür büyük projelerin tehdit ve fırsatları bitmez" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin finansmanı için 22 milyar dolarlık bir rakamın söz konusu olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, "Tabii ki önemli üretici Rusya’nın düşen petrol fiyatlarıyla birlikte gelirleri azaldı ama 50 milyar rublelik bir rakamı Rusya Federasyonu bütçesinden Akkuyu Nükleer Santrali için ayırmışlardı. Bu yıl 2.5 milyar TL civarında yeni bir sermaye girişi bekleniyor" diye konuştu.

Önceki sermaye girişleriyle birlikte Akkuyu Nükleer çalışmalarında 6.8 milyar TL’lik bir rakama ulaşılacağını anlatan Bakan Yıldız, "Bu para, herhangi bir fevkalade, olumsuz durum olmazsa, artık harcanacak para anlamına gelmektedir. Bu paranın önü açılmıştır, dolayısıyla biz kısa vadeli herhangi bir problem görmüyoruz" dedi.

Rusya'nın ekonomik sıkıntı içine girebileceğini kaydeden Taner Yıldız şöyle dedi: "Ama projemizin direkt etkilenecek bir sıkıntısını görmüyoruz. Nasipse de Mart ayında limanın temelini atmış olacağız. Nükleer güç santrallarının denizle alakalı ulaşımını sağlayacak olan limanın temelini atmış olacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler