1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Şubat’ta Avrupa’nın en büyük LNG tedarikçisi oldu

Rusya Şubat’ta Avrupa’nın en büyük LNG tedarikçisi oldu

Enerji Günlüğü - Rusya, 2019 yılı Şubat ayında Avrupa’ya en çok LNG ihraç eden ülke oldu. Rusya’dan Avrupa’ya yapılan sıvılaştırılmış...

Rusya Şubat’ta Avrupa’nın en büyük LNG tedarikçisi oldu

Enerji Günlüğü - Rusya, 2019 yılı Şubat ayında Avrupa’ya en çok LNG ihraç eden ülke oldu. 

Rusya’dan Avrupa’ya yapılan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) teslimatları, tedarikçiler arasında en üst sıraya çıkarak Şubat ayında rekor seviyelere ulaştı. Reuters’ın Refinitiv Eikon verilerine göre, Rus enerji şirketi Novatek liderliğindeki Yamal LNG projesinden Avrupa'ya toplam 1.41 milyon tonluk 19 kargo teslim edildi. Bu ise projeden LNG sevkiyatının başladığı 2017 yılı Aralık ayından bu yana yapılan en büyük sevkiyat. Böylece Rusya Şubat ayında ilk defa Avrupa LNG ithalat terminallerinin en büyük tedarikçisi oldu.

Avrupa’ya teslimatların artması, Asya’da düşük talep ve fiyatlardan kaynaklandı. Şubat ayında Asya’ya Yamal LNG kargosu gönderilmedi. Benzer bir durum daha önce geçen yıl Mayıs ayında yaşanmıştı.  

İKİNCİ BÜYÜK TEDARİKÇİ KATAR

Avrupa’nın Şubat ayında ikinci büyük LNG tedarikçisi ülke Katar oldu. Katar Avrupa’ya 1.33 milyon tonluk 18 kargo gönderdi. 

ABD LNG SEVKİYATI AZALDI

Öte yandan artan kaya gazı üretimi ile LNG’sini Avrupa ve diğer bölgelere pazarlamak isteyen ve Rusya ile rekabet halinde olan ABD’nin Avrupa’ya LNG sevkiyatı Şubat ayında Kasım ayından bu yana en düşük düzeyde gerçekleşti. ABD’den Avrupa terminallerine toplam toplam 0,64 milyon tonluk dokuz kargo teslim edildi. 

Şubat ayında Avrupa’ya LNG ihraç eden ülkeler arasında Nijerya ve Cezayir de bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler