1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya Sudan ile enerji işbirliğini artıracak

Rusya Sudan ile enerji işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketleri Rosneft, Gazprom Neft ve Technotec, Sudanlı şirketlerle işbirliğini genişletecek.Rusya Doğal Kaynaklar ve Çevre...

Rusya Sudan ile enerji işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketleri Rosneft, Gazprom Neft ve Technotec, Sudanlı şirketlerle işbirliğini genişletecek.

Rusya Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rus enerji şirketleri Rosneft, Gazprom Neft, Technotec ve bazı diğer Rus şirketler Sudanlı şirketlerle işbirliğini genişletme seçeneğini değerlendiriyorlar. 

Afrika ülkesi Sudan’daki şirketlerle Rus şirketlerin işbirliğini artırmaları için çeşitli seçeneklerin bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, tarafların işbirliğini sadece enerji alanında değil, tarım, altyapı geliştirme, ulaştırma ve insani ilişkiler gibi farklı alanlarda da geliştirmeyi bekledikleri ifade edildi. 

Rusya Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Dmitri Kobilkin geçen hafta çeşitli üst düzey görüşmeler yapmak üzere Sudan’ı ziyaret etti. İki ülke arasındaki bir sonraki işbirliği toplantısı bu yılın Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler