1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden kuracak

Rusya, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya, Suriye’nin savaş nedeniyle büyük zarar gören enerji altyapısını yeniden inşa etmesine yardımcı olacak.Suriye Devlet...

Rusya, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya, Suriye’nin savaş nedeniyle büyük zarar gören enerji altyapısını yeniden inşa etmesine yardımcı olacak.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşen Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Rusya’nın, Suriye’nin enerji tesislerinin yeniden inşa edilmesinde yardım edecek tek ülke olduğunu ifade etti. Rogozin “Suriye hükümeti Rusya ile çalışmak istiyor, sadece Rusya ile çalışmak istiyor. Ülkenin enerji tesislerinin yeniden inşası ile ilgili bugün Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’ye ihanet eden ülkelerden şirketlerle çalışmak istemediklerini söyledi” dedi.

Büyük petrol çıkarım alanları, altyapı tesisleri, demiryolları, liman ve elektrik sistemlerinin restorasyonu konusunda Suriye ile işbirliği yapacaklarını kaydeden Rogozin, şimdilik Rus ve Suriyeli çalışanların güvenliği için gerekli koşulları oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler