1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Türk Akımı'nın Avrupa'ya giriş noktasını değerlendiriyor

Rusya, Türk Akımı'nın Avrupa'ya giriş noktasını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü -  Rusya, Türk Akımı Boru Hattı'nın Avrupa'ya girme noktası konusunda Yunanistan ve Bulgaristan ile görüşüyor.Rusya Başbakanı...

Rusya, Türk Akımı'nın Avrupa'ya giriş noktasını değerlendiriyor

Enerji Günlüğü -  Rusya, Türk Akımı Boru Hattı'nın Avrupa'ya girme noktası konusunda Yunanistan ve Bulgaristan ile görüşüyor.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya’nın Türk Akımı Boru Hattı'nın Avrupa'ya girme noktası konusunda Yunanistan ve Bulgaristan ile görüşmelere devam ettiğini, diğer ülkelerin boru hattından yararlanması için imkanların olduğunu ancak AB topraklarındaki planların gerçekleştirilmesinin Avrupa ülkelerinin kararına bağlı olduğunu belirtti. 

KENDİMİZİ KİMSEYE KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞMIYORUZ

Medvedev,  “Şu an bir sürü Avrupa ülkeleri ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde boru hattının Avrupa’ya girme noktasının yerini belirliyoruz. Çeşitli teklifler geldi, Yunanistan, Bulgaristan gibi Avrupa ülkeleri ile görüşmelere devam ediliyor. Dolayısıyla gelişmeler değişebilir. Bu konuda karar alındığında ekonomik faktörlerin dikkatle incelenmesi gerekiyor çünkü boru hattı siyasi bir proje değil, ekonomik bir projedir, bunu defalarca dile getirmiştik. Aynı zamanda sonuçta bu planların Avrupa topraklarında, AB devletlerinde hayata geçirilmesinin bu devletlerin alacağı kararlara bağlı olduğunu bir daha vurgulamak isterim. Biz kendimizi kimseye kabul ettirmeye çalışmıyoruz. Bu projenin ilginç ve karşılıklı olarak karlı olduğunu, bu proje konusunda gereken kararların alınması gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 

Gazprom şirketi, Türk Akımı boru hattının deniz kısmının döşenmesine 7 Mayıs’ta başladı. Bu çalışmalar bittikten sonra Türkiye topraklarından geçecek olan 200 kilometrelik kısmın boru döşeme çalışmalarına başlanacak. 

RUSYA, TÜRK AKIMI'NIN DENİZ İNŞAATINA BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler