1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya Türkmenistan’a gaz türbini motorları sağlayacak

Rusya Türkmenistan’a gaz türbini motorları sağlayacak

Enerji Günlüğü - Rus gaz türbini motorları üreticisi ODK, Türkmengaz’a endüstriyel gaz türbini motorları tedarik edecek.Rusya’nın Rosteh devlet şirketinin...

Rusya Türkmenistan’a gaz türbini motorları sağlayacak

Enerji Günlüğü - Rus gaz türbini motorları üreticisi ODK, Türkmengaz’a endüstriyel gaz türbini motorları tedarik edecek.

Rusya’nın Rosteh devlet şirketinin bünyesinde faaliyet gösteren ODK (Birleşik Motor Şirketi) şirketi, Türkmenistan’ın Türkmengaz şirketi tarafından NK-12ST ve NK-14ST endüstriyel gaz türbini motorlarının satın alınmasına yönelik açılan ihaleyi kazandı. 

Söz konusu ihale sonucunda Rus şirketi Türkmengaz kurumunun kompresör istasyonlarında kullanması için NK-12ST ve NK-14ST endüstriyel gaz türbini motorlarını tedarik edecek. Rus şirketi, Türkmenistan’da kompresör istasyonları için ve ayrıca çalışan endüstriyel motorların elden geçirilmesi için gaz türbini motorları ve yedek parça tedariki konusunda açılan diğer ihalelere de katılıyor. Rus şirketi, Türkmengaz kurumu ile 2011 yılından bu yana işbirliği yaparak, gaz türbinli motor tedariği sağlıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler