1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya-Ukrayna savaşı TürkAkım’a da sıçradı

Rusya-Ukrayna savaşı TürkAkım’a da sıçradı

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Ukrayna güçlerinin TürkAkım doğal gaz boru hattının bir bölümünü havaya uçurmayı denediklerini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı TürkAkım’a da sıçradı

Enerji Günlüğü - Ukrayna’nın düzenlediği füze saldırılarılarının Rus doğal gazını Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan TürkAkım’ın hatlarından birini de hedef aldığı kaydedildi. 

Rusya-Ukrayna savaşı enerji güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sabah Ukrayna’nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ukrayna'yı TürkAkım doğalgaz boru hattının bölümlerinden birini sabote etmeye çalışmakla suçlayan Putin, “Ukrayna güçleri, TürkAkım doğal gaz boru hattını havaya uçurmayı denedi” ifadesini kullandı. 

Putin, Ukrayna’nın elektrik santrallerine ve gaz taşıma altyapısına yönelik bir dizi terör saldırısı ve benzeri suç teşebbüsünde bulunduğunu da kaydetti. 

22 Eylül'de Rusya Federal Güvenlik Servisi, Türkiye ve Avrupa'ya enerji sağlayan bir doğalgaz boru hattına yönelik terör saldırısını önlediğini duyurmuş ancak hangi boru hattı olduğunu belirtmemişti. Saldırının, Ukrayna özel servislerinin talimatıyla Ukrayna Güvenlik Servisi'nden (SBU) bir ajan tarafından planlandığı açıklanmıştı.

TürkAkım doğalgaz boru hattı iki hattan oluşuyor. Bunlardan biri Türkiye'deki tüketicilere gaz tedariki, diğeri ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine gaz tedariki için tasarlandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler