1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Ukrayna üzerinden gaz satışını arttıracak

Rusya Ukrayna üzerinden gaz satışını arttıracak

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya doğal gaz satışı için ek kapasite aldı.

Rusya Ukrayna üzerinden gaz satışını arttıracak

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya doğal gaz satışı için ek kapasite aldı.

Interfax'ın haberine göre Rus doğal gaz devi Gazprom, Avrupa'ya doğal gaz satışını artırmak için Ukrayna'dan ek transit geçiş kapasitesi satın aldı. Edinilen bilgilere göre Gazprom, Şubat ayında Ukrayna üzerinden AB'ye günde 14,2 milyon metreküp daha fazla doğal gaz sevk edebilecek.

MİLLER: GAZ İHRACAT FİYATLARINDA ARTIŞI NOT ETTİK

Öte yandan Gazprom CEO'su Aleksey Miller, gaz ihracat fiyatlarında yaşanan artışla ilgili bir açıklamada bulundu. Fiyat artışlarını not ettiklerini belirten Miller, Şirketin artan üretimi ile hem iç piyasada hem de yurt dışında yükselen talebi karşılama potansiyeli olduğunu söyledi. Miller, "2020 ikinci yarısında piyasalarda istikrar yaşandı. İkinci yarıda piyasa hacimlerinin iyileştiğini görüyoruz. Daha da önemlisi fiyatlarda da artış yaşanıyor. Yılın ikinci yarısı ve sonrasında gaz ihracat fiyatlarında yaşanan artışı not ettik” ifadesini kullandı. 

Rusya verilerine göre, Mayıs-Ağustos 2020'de 1000 metreküp başına 82-94 dolar olan gaz ihracat fiyatı Eylül 2020'de ise 100 doları aştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler