1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Ukrayna ve AB üçlü görüşmesi ay sonunda

Rusya, Ukrayna ve AB üçlü görüşmesi ay sonunda

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ve AB 30 Haziran'da Viyana'da doğalgaz konusunda üçlü görüşmelerde bulunacak.Kiev ve AB kaynakları tarafından yapılan...

Rusya, Ukrayna ve AB üçlü görüşmesi ay sonunda

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna ve AB 30 Haziran'da Viyana'da doğalgaz konusunda üçlü görüşmelerde bulunacak.

Kiev ve AB kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya, Ukrayna ve AB komisyonu bu ayın sonunda yeni bir doğalgaz anlaşması konusunu ele almak üzere üçlü görüşmelerde bulunacak.

Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelerde yer alan AB Komisyonu Başkan yardımcısı Maros Sefcovic, kesin bir tarih belirtmeksizin görüşmelerin yakında başlayabileceğini dile getirdi. Bir yıldır iki taraf arasında aracılık eden Avrupa Komisyonu Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki doğalgaz fiyatı anlaşmazlığını bir sonuca bağlayana kadar bir anlaşmanın sağlanmasını istiyor.

Ukrayna'nın mevcut kısa dönem doğalgaz anlaşmasının süresi de 30 Haziran tarihinde sona eriyor.

Rusya ile AB arasındaki ilişkiler Rusya'nın geçen yıl Mart ayında Kırım'ı işgal etmesinden bu yana gergin. Bu hafta başında AB Dışişleri bakanları Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımları 31 Ocak'a kadar uzattılar. Ayrıca Belçika ve Fransa da Yukos şirketi davası ile bağlantılı olarak ülkelerindeki Rus varlıklarına el koyma kararı aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler