1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya Ural petrolü fiyat tahminini açıkladı

Rusya Ural petrolü fiyat tahminini açıkladı

Rusya'nın gösterge konumdaki petrolü Ural için 2023-2025 dönemi fiyat beklentisi 55 dolar/varilin üzerinde tahmin ediliyor. Bu ise G7 üyelerinin Rus petrolüne uyguladıkları 60 dolar/varillik fiyat sınırının altında.

Rusya Ural petrolü fiyat tahminini açıkladı

Enerji Günlüğü - Rusya Merkez Bankası, 2023-2025 döneminde Rus petrolü için ortalama fiyatın 55 dolar/varilin üzerinde olmasını bekliyor.

Rusya Merkez Bankası yayınladığı makro tahminlerinde, Rusya'nın gösterge konumdaki petrolü Ural için 2023-2025 dönemi fiyat beklentisini 55 dolar olarak ortaya koydu. Banka, Rusya'nın tüm petrol çeşitleri dikkate alındığında ortalamanın bu fiyatın üzerinde olacağını öngördü.  

Rusya MB'nin ortaya koyduğu fiyat tahmini, G7 üyelerinin Rus petrolüne uyguladıkları 60 dolar/varillik fiyat sınırının altında. Rusya'da bütçe ise Ural petrolü için başa baş noktasını 70,1 dolar olarak öngörmüştü.  

RUSYA PETROL ÜRETİMİNİ AZALTTI

Öte yandan Rusya'nın petrol üretimi söz verilen seviyeye indirildi. Konuya yakın kaynaklara göre Rusya'nın petrol üretimi Nisan ayında söz verilen seviyeye indirildi. Mart ayında yaptığı açıklama ile ham petrol üretimini günlük 500 bin varil kısma sözü veren Rusya, Nisan ayında bu hedefe ulaştı.

Kaynaklara göre Nisan ayında Enerji Bakanlığı tarafından derlenen verilere göre, günlük ortalama üretim 1 milyon 319 bin tona geriledi. Günlük ortalama üretim Şubat ayına göre 443 bin varil düşüşle 9,67 milyon varil/güne indi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler