1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ve AB enerji politikalarını görüşecek

Rusya ve AB enerji politikalarını görüşecek

Enerji Günlüğü –  Rusya ve AB Şubat ayı ortalarında bir araya gelerek Birliğin enerji politikalarına yönelik anlaşmazlıklarına çözüm arayacaklar.Rusya...

Rusya ve AB enerji politikalarını görüşecek

Enerji Günlüğü –  Rusya ve AB Şubat ayı ortalarında bir araya gelerek Birliğin enerji politikalarına yönelik anlaşmazlıklarına çözüm arayacaklar.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Alexei Likhachev yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği tarafı ile 11-13 Şubat 2014 tarihleri arasında Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bünyesinde bir araya gelerek Birliğin enerji politikalarına yönelik anlaşmazlığı konu edinen müzakereler yürüteceklerini bildirdi.

Likhachev açıklamasında, meselenin "anlaşmazlıkların halli mekanizması" kullanılarak halledilip halledilmeyeceğinin bu süreç içerisinde belli olacağını dile getirdi.

Avrupa Birliği'nin, Rusya'daki kimyasal ve imalat sanayi gruplarının Avrupa piyasasına girebilme becerisini adil olmayan şekilde engellemekte olduğunu savunan Rus tarafı, müzakerelerde başarı sağlanamazsa konuyu "anlaşmazlıkların halli mekanizmasına" taşıyabileceklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler