1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Çin enerji işbirliğini pekiştiriyor

Rusya ve Çin enerji işbirliğini pekiştiriyor

Enerji Günlüğü - Rusya ve Çin, enerji işbirliğini artırmak amacıyla Çin'e sağlanacak Rus doğalgazı için ikinci bir hattın geliştirilmesi konusunda...

Rusya ve Çin enerji işbirliğini pekiştiriyor

Enerji Günlüğü - Rusya ve Çin, enerji işbirliğini artırmak amacıyla Çin'e sağlanacak Rus doğalgazı için ikinci bir hattın geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

Rusya ve Çin Enerji Bakanlıkları Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesi çerçevesinde Rus doğalgazının Çin'e 'Batı güzergâhı' üzerinden gönderilmesi konusunda mutabakat zaptının da bulunduğu 17 anlaşma imzaladı.

Taraflar halihazırda yapılan Rus-Çin doğalgaz hattının doğu kısmının inşasının hızlandırılması, batı hattının inşasının başlaması, büyük petrol projeleri üzerine müzakereler ile nükleer enerji ve hidroelektrik projelerinde yeni işbirlikleri üzerine görüşme hususunda fikir birliğine vardı.

Batı güzergahı, Çin'e Batı Sibirya yatağından doğalgaz gönderilmesini ön görüyor ve direkt sevkiyatların 2019 yılında başlanması planlanıyor.

Çin ve Rusya arasındaki doğalgaz projesi kapsamında, boru hattının Rusya bölümünün inşası, doğu Sibirya bölgesinde eylül ayında başlamıştı. Projenin tamamlanmasıyla 2018'den itibaren Rusya'dan Çin'e yıllık 38 milyar metreküp doğalgaz akışının olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler