1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya ve Çin enerjide stratejik ittifak yolunda

Rusya ve Çin enerjide stratejik ittifak yolunda

Enerji Günlüğü - Asya’nın iki büyük gücü Rusya ve Çin’in stratejik enerji ittifakı kurma yolunda ilerlemeye devam ettikleri kaydedildi.ABD ve Çin...

Rusya ve Çin enerjide stratejik ittifak yolunda

Enerji Günlüğü - Asya’nın iki büyük gücü Rusya ve Çin’in stratejik enerji ittifakı kurma yolunda ilerlemeye devam ettikleri kaydedildi.

ABD ve Çin arasında ticaret savaşları devam ederken Çin-Rus ilişkileri gelişmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova ve Pekin’in dünya enerji güvenliğinin güçlenmesine destek vermeyi hedefleyen stratejik enerji ittifakı kurma yolunda ilerlediklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İgor Morgulov, ‘Rusya ve Çin: Yeni Çağda İşbirliği’ konferansının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Rusya ve Çin’in dünya enerji güvenliğinin güçlenmesine destek vermeyi hedefleyen stratejik enerji ittifakı kurma yolunda ilerlediklerini belirtti.

Morgulov, “Rusya ve Çin’in arasındaki ortaklığın çok önemli unsurlarından biri, enerji alanında işbirliği ve aslında ülkelerimizin dünya genelinde enerji güvenliğinin güçlenmesine destek vermeyi hedefleyen stratejik enerji ittifakı kurma yolunda ilerlemeye devam ettiği söylenebilir” diye konuştu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler