1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Çin kendi mali kaynaklarını kullanacak

Rusya ve Çin kendi mali kaynaklarını kullanacak

Enerji Günlüğü - Rusya Çin’e iki ülkenin döviz rezervlerinin yönetiminde kullanılacak yeni mekanizmalar kurulmasını önerdi.Rusya'nın Sesi Radyosu'nun...

Rusya ve Çin kendi mali kaynaklarını kullanacak

Enerji Günlüğü - Rusya Çin’e iki ülkenin döviz rezervlerinin yönetiminde kullanılacak yeni mekanizmalar kurulmasını önerdi.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu çerçevesinde düzenlenen ve Çin-Rusya ilişkileri konusunu irdeleyen yuvarlak masa toplantısında yaptığı açıklamada Rusya ve Çin’in, perspektifli projelerin kredi ve finans desteğini büyük oranda kendilerinin karşılayabilmesi için iki ülkenin döviz rezervlerinin yönetiminde kullanılacak mekanizmaları araştırdığını söyledi.

Arkadiy Dvorkoviç toplantıda yaptığı konuşmada, “Rusya Devlet Başkanı Şanghay’da iki ülkenin para birimlerini daha istikrarlı yapmak, dünya finans yapısını daha dayanıklı kılmak amacıyla iki ülke döviz rezervlerinin yönetiminde kullanılacak yeni mekanizmalar kurulması fikrini önerdi” dedi.

Dvorkoviç yaptığı açıklamada perspektifli projelerin kredi ve finans desteğini, batılı pazarlardan gelen kaynakların yerine Rusya ve Çin’in büyük oranda karşılayabileceğini söyledi. Dvorkoviç, “Ticaretin ve yatırımların genişletilmesi ciddi miktarda mali kaynak gerektiriyor. Bunu büyük oranda kendi kaynaklarımızla gerçekleştirebiliriz. Elbette ABD, Avrupa, Japonya ve diğer iyi ortaklarımızın desteğini reddetmeyeceğiz. Ancak kendi kaynaklarımızın ileriye yönelik ciddi adım atmaya imkân veriyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler