1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve İran doğalgaz hattı için anlaştı

Rusya ve İran doğalgaz hattı için anlaştı

Enerji Günlüğü - İran ve Rusya Pakistan’a doğalgaz sağlayacak 'İranşehr-Çabahar Doğalgaz Boru Hattı’ inşası için mutabakat zaptı imzaladı.Fars...

Rusya ve İran doğalgaz hattı için anlaştı

Enerji Günlüğü - İran ve Rusya Pakistan’a doğalgaz sağlayacak 'İranşehr-Çabahar Doğalgaz Boru Hattı’ inşası için mutabakat zaptı imzaladı.

Fars haber ajansının verdiği habere göre, İran Ulusal Gaz Şirketi NIGC yetkilisi Aşkar Soheilipur İran ve Rusya’nın Pakistan’a doğalgaz sağlayacak'İranşehr-Çabahar Doğalgaz Boru Hattı’ inşası için mutabakat zaptı imzaladıklarını söyledi. İnşaa edilecek boru hattının maliyeti 700 milyon dolar olacak.

RUS ŞİRKETLERİNİN İLGİSİ BÜYÜK

Ayrıca Rus şirketlerin, İran Ulusal Gaz Şirketi'ne ülkeyi baştanbaşa geçecek 4 doğal gaz boru hattı inşaa etmek için teklif verdiklerini de belirtenSoheilipur, Rusya heyetinin İran’a geleceğini ve ardından imzalanacak olan anlaşmalar ile boru hattı yapım çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Soheilipur, mevcut durumda çalışmaları sürmekte olan Assalouyeh-Iranshahr Boru Hattı’nın 56 inç çapındaki 900 kilometrelik kısmının tamamlanması için 2 milyar dolara ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

İran dünyanın ikinci büyük doğalgaz rezervlerine sahip ve hala keşfedilmeyi bekleyen büyük bir potansiyele sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler