1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve İran enerji bağlarını güçlendirecek

Rusya ve İran enerji bağlarını güçlendirecek

Enerji Günlüğü - Rusya ve İran, İran’da ortak petrol ve gaz projelerini değerlendirme ve enerji bağlarını güçlendirme konusunda uzlaştı. İran...

Rusya ve İran enerji bağlarını güçlendirecek

Enerji Günlüğü - Rusya ve İran, İran’da ortak petrol ve gaz projelerini değerlendirme ve enerji bağlarını güçlendirme konusunda uzlaştı. 

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani'nin Rusya ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada, iki ülke arasındaki enerji yatırımları konusunda uzlaşıldığı belirtildi. 

OPEC’in petrol üretimini kısma kararını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden iki lider, İran’da ortak petrol ve gaz projelerini değerlendirme konusunda uzlaştı. İki ülke ayrıca İran’da iki nükleer tesis daha kurulması için müzakere ediyor. Rusya İran'a ilk nükleer tesisi olan Buşehr nükleer tesisini kurmuştu.

Putin, İran’a çeşitli yatırımlar için 2,2 milyar kaynak sağladıklarını ve bu yatırımların Sirik’te bir termik santral, İran’ın kuzeyindeki bir demiryolu hattının modernizasyonu olduğunu söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler