1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ve İran enerji işbirliğini arttırıyor

Rusya ve İran enerji işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü – Rus Gazprom şirketi, İran'da bulunan Çeşme Hoş ve Çengule petrol havzalarında petrol araştırma çalışmaları yapmak için İran...

Rusya ve İran enerji işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü – Rus Gazprom şirketi, İran'da bulunan Çeşme Hoş ve Çengule petrol havzalarında petrol araştırma çalışmaları yapmak için İran Ulusal Petrol Şirketi ile anlaşma imzaladı. 

Tahran’da yapılan ticaret ve işbirliği temalı kalıcı Rus-İran hükümetler arası komisyonu toplantısında bugün, Ulusal İran doğalgaz şirketi ile Gazprom arasında ticaret ve sanayi işbirliği yol haritası mutabakat zaptı imzalandı. 

Anlaşama, 500 delege ile Tahran ziyaretinde bulunduğu sırada Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile  İran Petrol Bakanı Bijen Zengene tarafından imzalandı. Anlaşmanın Gazprom'un İran'ın Irak sınırına yakın iki sahasında çalışmalarına devam edebilmesinin yolunu açtığı belirtiliyor. 

Öte yandan İranlı yetkililer Avusturyalı OMV ve Norveç DNV enerji şirketleriyle de yeni bir anlaşmanın imzalandığını kaydettiler.

Total, geçen ay İran'ını Güney Pars doğalgaz sahasında 4.8 milyar Dolar değerinde bir proje geliştirmek için anlaşma imzalamıştı. Geçen hafta ise Shell İran'da iki petrol sahasında arama çalışmaları yapmak için bir anlaşma imzalamıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler