1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ve İran ucuz petrolü değerlendirdi

Rusya ve İran ucuz petrolü değerlendirdi

Enerji Günlüğü- Parlamento temsilcilerinin bir araya gelerek petrol fiyatlarındaki düşüşü değerlendirdiği Rusya ve İran petrol fiyatlarının değişebileceğini...

Rusya ve İran ucuz petrolü değerlendirdi

Enerji Günlüğü- Parlamento temsilcilerinin bir araya gelerek petrol fiyatlarındaki düşüşü değerlendirdiği Rusya ve İran petrol fiyatlarının değişebileceğini düşünüyor.

İran’a iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narişkin ve heyeti petrol fiyatlarındaki düşüşü ele aldı. Heyette yer alanDevlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov,henüz hiçbir karar alınmadığını belirterek, OPEC ülkelerinin tümünün ucuz petrol fiyatlarından etkilendiğini ve bu nedenle de İran’ın konuyu gündeme getirdiğinde farklı yaklaşımlara rağmen uzlaşma sağlanabileceğini söyledi.

Puşkov, “Diğer OPEC ülkelerinin yaklaşımlarını da göreceğiz. Konuya çok farklı yaklaşımlar söz konusu ancak bu tür kuruluşlar uzlaşma sağlamaya yönelir” dedi.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların, kendileri kadarİran ve diğer petrol satıcısı ülkeler için de uygun olmadığını belirten Puşkov ayrıca, “OPEC üyeleri çoğunluk olarak İran’ın argümanlarına kulak verecek olursa, ki petrol fiyatlarındaki düşüşten tüm satıcı ülkeler etkilendiği için böyle bir gelişmenin yaşanması da büyük bir olasılık, bu durumda gelişmeler biraz çehre değiştirebilir” dedi.

Kısa bir süre önce İran ve Venezüella da bu konuda bir görüşme yapmıştı.

İRAN VE VENEZÜELLA’DAN UCUZ PETROLE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Önceki ve Sonraki Haberler