1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve İran`dan 8 yeni nükleer reaktör için anlaşma

Rusya ve İran`dan 8 yeni nükleer reaktör için anlaşma

Enerji Günlüğü - Rusya, 2014 yılında İran ile 8 yeni nükleer reaktör için anlaşma imzalayacak.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay’da yapılan...

Rusya ve İran`dan 8 yeni nükleer reaktör için anlaşma

Enerji Günlüğü - Rusya, 2014 yılında İran ile 8 yeni nükleer reaktör için anlaşma imzalayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay’da yapılan Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) çerçevesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Ria Novosti’nin ulaştığı görüşmelere yakın bir kaynağın verdiği bilgide, 2014’de İran’da ek 8 nükleer reaktör inşası ile ilgili anlaşmanın imzalanacağını belirtti. Kaynak 2 yeni reaktörün Buşehr Nükleer Santralin yanına, 6 reaktörün de başka bir alana yapılacağını kaydederek, dev anlaşma ile ilgili son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Putin ziyaret öncesi yaptığı açıklamada Tahran üzerinde yaşanan uluslararası türbülansa rağmen, Moskova’nın İran’ı sadece komşu olarak görmediğini, aynı zamanda uzun vadeli güvenilir bir partner olarak gördüğünü vurguladı.

İlk olarak 1970’de Buşehir nükleer santralinin inşasına başlayan Tahran, 1998’de Rusya ile anlaşma sağladı. 1 milyar dolara mal olan santral Eylül 2011’de aktif hale geldi ve bir yıl sonra da tam kapasite çalışmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler