1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Kongo nükleerde işbirliği yapacak

Rusya ve Kongo nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya, Kongo Cumhuriyeti'ndeki nükleer altyapıyı geliştirmeye ve nükleer teknolojilerin ve uygulamalarının farkındalığını artırmaya...

Rusya ve Kongo nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya, Kongo Cumhuriyeti'ndeki nükleer altyapıyı geliştirmeye ve nükleer teknolojilerin ve uygulamalarının farkındalığını artırmaya yardımcı olacak.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom ve Kongo Cumhuriyeti Bilimsel Araştırma ve Teknolojik Yenilikler Bakanlığı nükleer enerjinin pasif kullanımında işbirliği yapmayı öngören bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladılar. Anlaşma ile taraflar, çeşitli alanlarda ikili işbirliği hedeflerine ulaşmak için yasal bir çerçeve oluşturdu. Anlaşmanın uygulanabilmesi için iki ülke ortak bir uzman çalışma grupları kuracak.

Ayrıca Afrika ülkesi Kongo Cumhuriyeti’nde Rusya tarafından tasarlanmış bir araştırma reaktörü ile Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi kurma ihtimali de görüşüldü. 

Kongo Cumhuriyeti'nde nükleer enerji tesisatı bulunmamakla birlikte, sınırda iki işlevli araştırma reaktörü vardı. TRICO-I 1959-1970 yılları arasında, TRICO-II 1972-1992 yılları arasında çalıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler