1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Kongo’dan nükleer enerji işbirliği

Rusya ve Kongo’dan nükleer enerji işbirliği

Rusya Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği - ACCNI ve Kongo Küresel İş Birliği Derneği, 2 milyar dolarlık nükleer enerji projeleri için iş birliği yapacaklar.

Rusya ve Kongo’dan nükleer enerji işbirliği

Enerji Günlüğü - Rusya ve Kongo arasında nükleer enerji alanındaki iş fırsatlarını birlikte geliştirmek amacıyla bir iş birliği anlaşması imzalandı. 

Rusya Nükleer Sanayi İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği - ACCNI ile Kongo Küresel İş Birliği Derneği, Rusya ve Kongo’nun nükleer endüstrileri arasındaki diyalog, bilgi alışverişi ve iletişimi geliştirerek iki ülkenin birlikte çalışabilecekleri proje fırsatlarını değerlendirmek amacıyla bir iş birliği anlaşması imzaladı. 

4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi’nde düzenlenen imza törenine, ACCNI Genel Müdürü Sergey Malinin ile Kongo Küresel İş Birliği Derneği Genel Müdürü Paul Nestor Mouandzibi Ndinga katıldı.

“GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMİŞ OLDUK”

ACCNI Genel Müdürü Sergey Malinin yaptığı açıklamada, “Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’nde Rusya ve Kongo arasında nükleer enerji alanındaki iş fırsatlarını birlikte geliştirmek amacıyla bir iş birliği anlaşması imzaladık. Bu iş birliği anlaşması ile Rusya, Kongo ve yakın coğrafyalardaki yaklaşık 2 milyar dolarlık projeler için güçlerimizi birleştirmiş olduk” dedi.

“RUSYA’NIN NÜKLEER ENDÜSTRİ TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ”

Kongo Küresel İş Birliği Derneği Genel Müdürü Paul Nestor Mouandzibi Ndinga ise “Nükleer sanayi alanında Rusya ile ortak projeler geliştireceğimiz çok önemli bir anlaşmaya İstanbul’da Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi’nde imza attık. İş birliği kapsamında, ülkemizdeki sanayiciler Rusya’nın nükleer endüstri alanındaki tecrübelerinden faydalanacak ve kazan-kazan prensibiyle ekonomik ortaklıklar kuracaklar” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler