1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ve S.Arabistan petrol için işbirliği yapacak

Rusya ve S.Arabistan petrol için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Suudi Arabistan petrol pazarının istikrar kazanması amacıyla bir işbirliği anlaşması imzaladı.Dünyanın en büyük iki petrol...

Rusya ve S.Arabistan petrol için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Suudi Arabistan petrol pazarının istikrar kazanması amacıyla bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Dünyanın en büyük iki petrol üreticisi Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid El Felih dün Çin’de yaptıkları görüşme sonrasında petrol pazarının istikrar kazanması amacıyla ortak bir bildiri imzaladı. 

SUUDİLER PETROL ÜRETİMİNİ DONDURMAYI GEREKLİ GÖRMÜYOR

İki ülke arasında görüşmelerin başlaması piyasalarda petrol fiyatlarına dün sabah saatlarinde yüzde 3 yükseliş olarak yansırken bu yükselişin önünü kesen bir açıklama Suudi Arabistan tarafından geldi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid El Felih, Rusya ile bugün imzaladıkları işbirliği anlaşması sonrasında petrol üretiminin dondurulmasına şu an için ihtiyaç olmadığını söyledi. 

"Üretim seviyelerinin dondurulması tercih edilen olasılıklardan biri, ancak bugün gerekli değil" diyen Felih, piyasanın giderek daha iyi hale geldiğini ve fiyatların bu iyileşmeyi yansıttığını kaydetti. Falih, Rusya ile yapılan anlaşmanın amacının diğer petrol üreticisi ülkelerinde işbirliğine katılımlarını cesaretlendirmek olduğunu, diğer üreticiler ile koordinasyon konusunda Cezayir'deki toplantıda uzlaşma sağlanacağı konusunda iyimser olduğunu da vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler