1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Sırbistan, Güney Akım`da nihai yatırım kararı aldı

Rusya ve Sırbistan, Güney Akım`da nihai yatırım kararı aldı

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz'in altından geçirip, Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağına ilişkin nihai...

Rusya ve Sırbistan, Güney Akım`da nihai yatırım kararı aldı

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz'in altından geçirip, Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağına ilişkin nihai yatırım anlaşması imzalandı. Rus enerji devi Gazprom, Güney Akım projesinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak Sırp Gaz şirketi Srbijagas ile nihai yatırım kararına varıldığını ve bu konuda anlaşma imzalandığını duyurdu.
Güney Akım Proje Direktörü Leonid Chugunov, anlaşmaya göre projenin Sırbistan’dan geçecek 470 kilometrelik kısmı için 1.65 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Güney Akım'ın Sırbistan ayağı, Hırvatistan ve Bosna’ya bağlanacak. Gazprom ve Srbijagas'ın ortak şirketi South Stream Serbia AG tarafından yürütülecek proje sayesinde 2 bin 200 kişilik bir istihdam da yaratılacak.
Srbijagas Genel Müdürü Duşan Bayatoviç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sırbistan, Güney Akım ile ilgili nihai yatırım kararını alan ilk ülkedir. Proje programa uygun hayata geçiriliyor ve devlet tarafından tam destek görüyor. En kısa zamanda Güney Akım’ın Sırbistan’dan geçecek kısmı için hazırlık çalışmalarına başlamaya hazır olacağız. Güney Akım, ulusal çıkar projesidir ve projeyle alakalı özel bir yasa çalışmalarımız sürüyor. Bu proje, enerji ve kimya sanayi sektörlerinde yeni projelerin hayata geçirilmesine olanak tanıyacaktır" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler