1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ve Suudi Arabistan petrol fiyatlarından umutlu

Rusya ve Suudi Arabistan petrol fiyatlarından umutlu

Enerji Günlüğü - Rusya ve Suudi Arabistan, güçlü petrol talebinin ABD'de artan kaya petrolü üretimin telafi edilmesine yardım edeceğini ve petrol fiyatlarının...

Rusya ve Suudi Arabistan petrol fiyatlarından umutlu

Enerji Günlüğü - Rusya ve Suudi Arabistan, güçlü petrol talebinin ABD'de artan kaya petrolü üretimin telafi edilmesine yardım edeceğini ve petrol fiyatlarının yeniden çökmesini engelleyeceğini tahmin ediyor.  

Rusya ve Suudi Arabistan enerji bakanları Davos'ta yaptıkları görüşmede güçlü global petrol talebinin ABD'nin petrol üretiminde hızlı artışın telafi edilmesine yardım edeceğini ve petrol fiyatlarının yeniden çökmesinin engelleyeceğini ifade ettiler. 

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih yaptığı konuşmada, "Meksika ve Venezuela'nın üretimlerinin azaldığı ortamda ABD'nin petrol üretiminde hızlı artış bir tehdit değil" diye konuştu. Falih konuşmasında, global petrol talebinin gelecek 25 yılda 120 milyon varil/gün seviyesine çıkmasını beklediğini de vurguladı. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak da, petrol fiyatında bir seviye hedeflemediklerini, sadece oluşan aşırı stoğu azaltmayı amaçladıklarını ifade etti. Novak, "70 dolar/varil seviyesindeki petrol fiyatından endişe etmiyoruz. Üreticiler, petrol arz fazlasını sona erdirme hedefine yaklaşıyorlar" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler