1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Ukrayna anlaşması imzalanamadı

Rusya ve Ukrayna anlaşması imzalanamadı

Enerji Günlüğü – Doğalgaz fiyatı konusunda anlaşan Rusya ve Ukrayna, Rusya’nın Ukrayna’nın mevcut borcunu ödeyebilme koşullarını sorgulaması...

Rusya ve Ukrayna anlaşması imzalanamadı

Enerji Günlüğü – Doğalgaz fiyatı konusunda anlaşan Rusya ve Ukrayna, Rusya’nın Ukrayna’nın mevcut borcunu ödeyebilme koşullarını sorgulaması nedeniyle anlaşma imzalanamadı.

Rusya ve Ukrayna'nın AB temsilcilerinin de katılımı ile Brüksel'de yaptıkları toplantıda, Rusya'nın kış dönemi için Ukrayna'ya gaz sağlaması konusunda anlaşma imzalanamadı. Gaz fiyatı üzerinde uzlaşma sağlanmasına karşın Rusya'nın Ukrayna'nın borcunu ödeme kabiliyetini sorgulaması nihai imzaların atılmasını engelledi. Taraflar 29 Ekim'de yeniden bir araya gelecekler.

29 EKİM'DE BÜYÜK OLASILIKLA ANLAŞMA TAMAMLANIR

Toplatıya katılan AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Gunther Oettinger, düzenlediği basın toplantısında tarafların Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un ödeme peşin olarak yapıldığı sürece Ukrayna'la bir metreküp için 385 dolar fiyattan gaz vermesi için anlaştıklarını söyledi. Ancak tarafların ne kadar gaz verileceği ve ödeme yöntemi konusunda görüşmelere devam ettirmeleri gerektiğini ifade eden Oettinger, 29 Ekim'de taraflar arasında geçici bir anlaşmanın büyük olasılıkla imzalanacağını vurguladı.

Oettinger, Ukrayna doğal gaz şirketi Naftogaz'ın Rusya'ya 3,1 milyar dolar borcunu ödemeyi kabul ettiğini de belirtti.

RUSYA GÜVENCE İSTİYOR

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ise, Moskova'nın daha dün AB'den 2 milyar Avro kredi talep eden Ukrayna'nın Rusya'da doğal gaz ödemesini nasıl yapacağı konusunda güvence istediğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler