1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Ukrayna doğalgazda anlaştı

Rusya ve Ukrayna doğalgazda anlaştı

Enerji Günlüğü - Rusya ile Ukrayna, AB aracılığında Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatının yeniden başlatılması konusunda anlaştı.Avrupa Komisyonu'nun...

Rusya ve Ukrayna doğalgazda anlaştı

Enerji Günlüğü - Rusya ile Ukrayna, AB aracılığında Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatının yeniden başlatılması konusunda anlaştı.

Avrupa Komisyonu'nun enerjiden sorumlu başkan yardımcısı Maros Sefçoviç, Brüksel'de Rusya ile Ukrayna enerji bakanları arasında altı saat müzakerelerin ardından tüm teknik ayrıntıların netleştirilerek Ukrayna'ya doğalgaz sevkiyatının yeniden başlatılması konusunda ön anlaşmanın sağlandığını açıkladı.

Ekim-Mart ayları arasındaki dönemi kapsayacak olan anlaşma çerçevesinde Rusya gaz fiyatında indirim yapma taahhütünde bulundu. Ukrayna'nın son olarak bin metreküp doğalgaz için ödediği fiyat 252 Dolar'dan 232 Dolar'a inecek.

Rusya, Ukrayna'nın ön ödeme yapmayı bırakması üzerine 1 Temmuz tarihinden itibbaren Ukrayna'ya doğlagaz sevkiyatını durdurmuştu. vrupa Birliği, anlaşmazlığın giderilmesi amacıyla arabulucu olarak devreye girmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler